The American Dream
Maar dan in backpacker-stijl. Want met een klein tentje, een luchtbed en een slaapzak is het niet bepaald luxe. Met een gehuurde auto toeren we momenteel met een temperatuur van 30-40 graden door het westen van de VS. We zijn vandaag precies 1 week van huis.
San Francisco, de stad van de eeuwige lente, was een prachtig begin van onze reis. Als Hollanders dachten we redelijk fiets-vaardig te zijn, maar we werden toch flink op de proef gesteld door het heuvelachtige stadslandschap. Wat een steile straten! Maar met onze mountainbikes wisten we de beroemde Golden Gate Bridge toch te veroveren. Zie onze trotse foto's. Hoewel de brug bijna altijd in een dikke mistlaag verscholen ligt, werden we gedurende tien minuutjes getrakteerd op een mooi uitzicht.
Na twee dagen lieten we de stad weer achter ons en gingen we de natuur in. Onze tot nu toe trouwe Hyundai bracht ons allereerst naar Yosemite National Park, Kings Canyon en Sequoia National Park. Veel rotsen (niet handig tijdens het opzetten van de tent), watervallen, eekhoorntjes, herten en enorme bomen (world's largest trees), en opvallend aardige Amerikanen. En hoewel helaas geen beer gezien, hebben we elke keer netjes ons voedsel in de ' berenkluis' gestopt, want met foto's van door beren opengebroken auto's werden we overal gewaarschuwd.
Low budget als we proberen te leven, wilden we bovendien niet midden in de Nationale Parken tanken (duur!). Met de mazzel dat we het laatste uur bergafwaarts in z'n vrij naar het verderop gelegen tankstation rolden, konden we met bescheiden doch aanwezige zweetdruppeltjes op het voorhoofd onze vierwieler weer vullen. Toch weer vijf dollar bespaard.
Na drie dagen kamperen in het zand en niet kunnen douchen, zijn we het weer wat stedelijker gaan zoeken. In Las Vegas is het een gekkenhuis. We verblijven in een belachelijk groot maar goedkoop hotel (met zwembad!) waar de achtbaankarretjes voor ons raam voorbij scheuren. De muziekjes van de gokautomaten achtervolgen ons overal. Las Vegas gaat werkelijk tegen alle principes van het backpacken in!
Morgen wordt het weer back to basic.
Sanne & Thijs
eej pies en sanne!
keurig verhaal, niet jullie hele budget vergokken in las vegas, woh. alhoewel verdullen zou natuurlijk wel lekker zijn, lijkt me erg verleidelijk!
maar snel weer verder packpacken. ow ja, en waag het om na jullie reis net als de gemiddelde americaan onder de 25 in elke zin "it's like " te zeggen.
Wat leuk om te lezen dat het allemaal goed gaat.
Geniet er van.
Ik ga snel de foto's kijken.
x lennie
Heey wat leuk om van jullie te horen!
Jullie gaan echt helemaal back to basic zo te lezen, super zeg! Maar een douche op z'n tijd is ook wel lekker toch haha. Ben benieuwd hoe de reis verder gaat, erg leuk om te lezen.
Tot de volgende keer! Liefs, Melanie
Ziet er uit als een geweldige eerste week! Meteen zowel de natuur als Vegas geproefd. En dat met een lekker temperatuurtje erbij. Geniet ervan!
Ha Bruurke en Sanne
Wat fijn om van jullie te horen :)
Leuk verhaaltje en vooral ook super foto's.
Kan me voorstellen dat jullie kuitspieren aardig zijn opgerekt met zo'n stijle straten.
Heerlijk om toch f t kunnen genieten van wat luxe na 3 dagen niet douche maar... back to basic is ook helemaal niet verkeerd.
Enjoy!
Kus Jeroen & Hilde
Sjiek waat vaan jullie te huren! Ziede nag ma net weg, hedde toch al wer hiel waat mejgemaakt. Ik gaj wer verder mien presentatie maken, 't verschil mot 'd'r zien Geniet d'r va, ik hald jullie op deze manier in de gaten!
He Sanne en Thijs,
Ik dacht al....jullie zijn toch wel goed aangekomen ;) Mooi om te horen dat jullie eerste weekje alweer voorbij gevlogen is. Mooie foto's al, daar zullen er vast nog meer van verschijnen. Geniet maar even lekker in Vegas.
Tot horens.
x Yv
Hallo Thijs en Sanne,
Aan het verhaal te zien hebben jullie het prima naar jullie zin.
Ook mooie foto`s gemaakt!
Nog heel veel plezier met de reis, en we houden de site in de gaten!
Groetjes Jan Petra en de kids
Ik vroeg me het afgelopen weekend nog af, hoe zou het toch met Sanne en Thijs zijn.. nog steeds geen bericht? Blijkt dat ik me nog niet had ingeschreven voor de automatische mailtjes! :) Vanaf nu ben ik up to date! Ik hoop snel weer van jullie (avonturen) te horen!
Geniet ervan!
Liefs, Eef
Ha die Thijs en Sanne,
Nog maar enkele dagen thuis van onze vakantie op Cyprus, wil ik jullie natuurlijk ook een geweldig verblijf in de States toe wensen.
Op mijn laatste werkdag vóór mijn vakantie ben ik dat vergeten ondanks dat ik je wel gesproken heb (was zelf ook aan vakantie toe!).
Zoals ik op jullie stoere foto's kan zien, bevalt het jullie daar wel.
Geniet er maar van met volle teugen en ook van het prachtige weer.
Ik blijf jullie site natuurlijk volgen want ik wil ook mee genieten van jullie avonturen.
Nog heel veel plezier daar en een lieve groet,
Jacqueline.
Hey Sanne en Thijs,
Geweldig verhaal weer! Goed om wat van jullie te horen! Die kant van USA staat ook hoog op mijn lijstje en door jullie foto's is hij nog hoger komen te staan! hahaha!
Blijf genieten en mis de KVO niet te hard hè Thijs! ;)
x Pleunie
hey Sanne en Thijs,
Leuk om jullie eerste verhaaltje te lezen! Zo te horen komt het wel goed met jullie de komende maandjes! Kijk al uit naar jullie volgende avonturen.
ps. Ben vanaf deze week een trotse inwoner van Utrecht dus Sanne als je terug bent ben ik al helemaal ingeburgerd!
liefs Wil
Hoi Sanne en Thijs
Alles goed met jullie? Het heeft wel even geduurd voordat ik op jullie site reageer... ik had toch wat hulp nodig. Ik kijk nu regelmatig op de site. Mooie foto's! Hoe gaat het met de spaanse taal?
Nog een fijne reis,
groeten van oma An!
Hi Thijs en Sanne,
Thijs vandaag was ik op visite bij Nelly en je ouders. Van je pa heb ik begrepen hier jullie belevenissen te kunnen volgen. Jullie zijn pas net onderweg en hebben al mooie dingen gezien. Heel veel plezier en geniet samen van de aankomende maanden en al jullie avonturen.
Veel groeten, Louis
Hee Thijs en Sanne,
Weer een geweldig verhaaltje en wat een prachtig kamelengebit!
Geniet nog van de laatste weekjes en tot snel
xxEefke
Mooie verhalen! Ik kwam toevallig op deze site, en vroeg me af hoe jullie je ticket hebben geboekt en hoe duur dat ongeveer was....
Kunnen jullie me daar info over geven?
Groeten Mark