Coca tea amigos?!
Hallo allemaal! Alles goed in Nederland? Genoeg pepernoten gehad en klaar voor de kerstkransjes?
Wij hebben inmiddels weer een nieuw land versleten. Na acht busuren, diverse politiecontroles en een stuk of drie stempels later reden we ruim drie weken geleden door het woestijnachtige noorden van Peru. Na een paar dagen aan de kust (zon, zee, strand en veel ruïnes) waren we in de hoofdstad Lima. Omdat we de (nacht)bussen even moe waren hebben we ons hier getrakteerd op een vlucht naar Cuzco. Hier maakten we ons samen met vele andere toeristen op voor het hoogtepunt van het land: Machu Picchu.
Hoewel je er ook gewoon per trein en bus kunt komen, kozen wij voor ´the hard way´. In een groepje van acht fanatiekelingen trokken we vijf lange dagen door de Andes en de jungle om (net als de Inca´s) Machu Picchu te voet te bereiken. Elke dag gemiddeld zeven uur dalen en klimmen was zwaar, maar belonend. De hoogte (hoogste punt 4600 m) was niet altijd even prettig, maar met vijf koppen Coca-tea per dag (tegen hoogteziekte) was het wel te doen. Gelukkig hadden we ook poncho´s (regenseizoen), wandelstokken, blarenpleisters, anti-muggenspul, ezels om onze tenten te dragen en een goede gids.
Op de laatste en belangrijkste dag kwamen we er om vier uur ´s ochtends achter dat Thijs zijn wandelschoenen gestolen waren. Gelukkig was onze gids zo aardig om zijn sandalen uit te lenen, dus hoefde Thijs de laatste 550 ´traptreden´ naar Machu Picchu niet op blote voeten te doen. Eenmaal boven en buiten adem, waren we ein-de-lijk daar! Terwijl de oude Inca stad langzaam uit de mist te voorschijn kwam, werd opeens meer dan duidelijk waarom we ons de afgelopen dagen zo hadden uigesloofd. Het was absoluut een van de mooiste dingen die we ooit gezien hebben!
Na een paar dagen herstel in Cuzco was het tijd om ons weer aan de bussen te wagen. We zijn er inmiddels achter dat wanneer men zegt dat de rit vijf uur duurt, dit minstens zeven uur is, en dat ´direct´ hier betekent dat er nog op elke straathoek iemand in of uit kan stappen. De rit wordt er bovendien niet prettiger (en al helemaal niet sneller) op als er twee vrouwtjes naast je een poging doen om illegale zooi (we weten nog steeds niet wat het was) te smokkelen. De politiemannen kunnen hard schreeuwen hier..!
In de stad Arequipa was het even net alsof we in een Europese stad waren, maar dat idee sloeg weer om zodra we in Puno kwamen. Vanuit hier trokken we met een gammele en lekkende boot langs een aantal eilandjes op het mooie Titicaca-meer. Op Isla Amantai logeerden we bij een lokale familie in een klein primitief huisje. Het gebrek aan elektriciteit, stromend (warm) water en riolering, herinnerde ons aan met welke luxe we thuis verwend worden. Het is een mooie ervaring om jezelf met lama-wol, kaarsen en een gat in de grond te moeten redden.
Gisteren zijn we de Boliviaanse grens gepasseerd, en nu zitten we ´vast´ in La Paz, de hoogste hoofdstad ter wereld. Vanwege de presidentsverkiezingen ligt vandaag alles plat. Winkels zijn gesloten, markten verlaten, bussen rijden niet en kroegen mogen al een paar dagen geen alcohol verkopen. Iedere Boliviaan moet en zal (nuchter) stemmen.
Zodra het land weer op gang komt zullen we weer verder trekken, dus dan meer over Bolivia!
Veel liefs en bedankt voor alle leuke berichtjes!
Whow! Het lijkt wel een film. Wederom een rugzak vol mooie ervaringen.
Wow, klinkt weer goed! Mooie foto's ook!
Ben je Stefan al tegengekomen? Die zit nu volgens mij ook in La Paz (zie z'n Twitter).
Thijs, balen van je schoenen! Kan je daar wel aan nieuwe wandelschoenen komen?
Have fun daar!
Sounds nice mate!
wat weer een prachtige foto's zeg. ik zit ze stiekem te bekijken tussen de oudergesprekken door. het vorige gesprek ging heel snel dus nu kan ik mijn ingeplande anti-uitloop-pauze mooi voor jullie verhaaltje gebruiken.
Wat een heerlijk verhaal weer! Jullie zijn echt aan het genieten!
Hier in Nederland begint het langzaam kouder te worden, al scheen de zon vandaag weer volop!
Blijven genieten! Dan doe ik dat ook! ;)
x Pleunie
Hi sportieve wandelaars,
Coca-tea tegen hoogteziekte, lama-wol met kaarsen en na een lange busreis eindelijk in Paz waar geen druppel alcohol te krijgen is vanwege de verkiezingen - ja, dat is reizen! Heerlijk al die avonturen! :-)
En aangezien de Machu Picchu er op de foto's al erg mooi uitziet, geloof ik onmiddellijk dat het in werkelijkheid helemaal prachtig is - zeker na zo'n lange voettocht!
Geniet van Bolovia!
Liefs uit Utrecht
Hoi Sanne, wat grappig dat je ook op het moment in La Paz zit. Vanavond vertrekken mijn vriendin en ik richting Uyuni, om dan morgenochtend vroeg met de vierdaagse zoutvlaktetour richting San Pedro in Chili te reizen. Weet niet of je ook richting Zuid-Chili gaat, maar wellicht tot ziens.
Groeten vanuit La Paz.
Klinkt weer als een geweldige ervaring! Wederom ook superfoto's!
Hoi Sanne en Thijs,
Het ziet er fantastisch uit allemaal. Geniet er van en doe Ton en Veer ook de groeten van ons.
Frank en Dees
Wauw.....
leuke foto's! Nog steeds jaloers!!
groetjes
De foto's zeggen voldoende!! Super...
Veel plezier!!!
Hoi Sanne en Thijs
Volgen jullie belevenissen op de voet, voor zover we thuis kunnen "meereizen". Jullie route roept bij ons evenzo'n unieke herinneringen op. Sanne: Pap en Mam komen er aan. De eerste week voor hen ziet er pittig uit.
Jullie weten uit ervaring : beetje afzien (Machu Picchu)
brengt machtige gevoelens na afloop, steeds weer.
Hopen dat het voor alle vier waarheid wordt.
Prachtige tijd samen, we reizen in gedachte mee en
delen de belevenis. Gaat jullie goed! Ad en Netty
jeeej, meer Bolivia!!! Wie heeft er gewonnen? Was het nu weer Morales?? Heb het niet meer zo gevolgd.. Veel plezier op jullie vervolgtripjes en geniet er lekker van! Nederland is koud, nat en crisisvol..
X
Tussen het bijwerken van de nodige patientverslagen door, even ontspannen onder het genot van een kopje thee en een mooi reisverhaal! :) Lekker om heel even te kunnen meegenieten van al het moois en geweldigs dat jullie mee maken. Go on!
Veel liefs, Eef
Ps. WAUW, die foto's!
Enne Thijs, die sandalen misstaan je niet.. ;)
ook ik denk tijdens mijn slaapdienst pff ff tijd voor ontspanning, en jullie verhalen en foto's werken daar erg goed voor. Super om te zien en te lezen!!!
Groetjes uit Utrecht ;)
Hallo mazzelaars, Nederland is ontwricht omdat er een dik pak sneeuw is gevallen. Alleen in Limburg ligt maar een dun poederlaagje. Geniet van al het mooie wat op jullie pad komt, wij lezen het wel.
Hoi Thijs en Sanne ,Ton en Vera.
Wij wensen jullie hele fijne Kerstdagen en een super 2010. Vanuit een winters wit Horst.
P.S de verhalen en foto's prachtig.
Groetjes...